Keresés

Névnap:

Ma : Alajos, Leila

időjárás

+3
°
C
+
-1°
Veszprém
Kedd, 18
Szerda
+ -1°
Csütörtök
+
Péntek
-3°
Szombat
-4°
Vasárnap
-1° -5°
Hétfő
-5°
7 napos előrejelzés

kép

A Vadvirág Körzeti Óvodát a körzetben élő családok szívesen választják gyermekeik számára. A kiváló infrastruktúrával rendelkező, 2006-ban újjáépült, 6 óvodai csoportban 150 gyermeknek helyet adó intézmény, színvonalas szakmai múlttal rendelkezik.

A vegyes életkorú gyermekcsoportokban befogadó, elfogadó szemlélettel sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadunk. A gyermekek ellátásában jó személyi, tárgyi feltételekkel, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezünk. Utazó gyógypedagógusok, logopédus segíti, támogatja a speciális fejlesztést, az óvodapedagógusok integrációs tevékenységeit.

A nevelőközösséget jól képzett, szakmailag elismert, innovatív óvodapedagógusok alkotják. A nevelést segítő pedagógiai asszisztensek, dajkák csoportjaink életének meghatározó tagjai.

Nevelési elvünk alapja a gyermekközpontúság, amiben szem előtt tartjuk a gyermekek személyiségét, fejlődési ütemét, érdeklődését, kíváncsiságát. A gyermekek életkori sajátosságainak figyelembevételével kiemelt szerepet kap a semmivel nem helyettesíthető szabad játék. Az óvodapedagógusok a gyermekek mindennapjait úgy szervezik, hogy a játékban, sokrétű tapasztalati lehetőségeket biztosítsanak nemcsak az óvodában, hanem óvodán kívüli természeti környezet megismerése során is. Nagy hangsúlyt kap a nevelő munkánkban a differenciálás, a gyermekek különbözőségéből fakadó egyéni bánásmód, a gyermek egyénre szabott pozitív értékelése.

Az óvoda tágas udvara, a jól felszerelt tornaterem megteremti a mindennapos egészséges mozgás feltételeit. A gyermekek mindennapjaiban kiemelt figyelmet fordítunk az egészséges életmódra nevelésre.  Az óvodában kialakított só szoba, a láb és tartásjavítást szolgáló gyógytestnevelés foglalkozások is ezt támogatják.

A családokkal, szülőkkel való együttműködés különösen fontos számunkra. A megszokott kapcsolattartási formákon túl óvodai szinten együtt szépítjük óvodai környezetünket, játszunk, közösen ünneplünk. A pedagógiai program céljainak megvalósítása mellett ezeket az eseményeket is támogatja alapítványunk a „Vadvirág Alapítvány”.

A „Zöldikék” munkaközösség az Címmegtartó Zöld Óvoda címhez kapcsolódó feladatokat koordinálja, biztosítja a fenntarthatóságot, a környezettudatos magatartás megalapozását. A „Ráhangoló” munkaközösség az óvodapedagógusok szakmódszertani kultúrájának fejlesztéséhez, az óvodai ünnepek színvonalának fejlesztéséhez járul hozzá.

Boldog Óvodaként olyan programokat szervezünk a gyermekeknek, olyan módszereket alkalmazunk, amelyek által elősegíthetjük, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézményeként szerepet vállalunk a térségben lévő óvodák körében a hálózati tanulás, együttműködés, gyakorlati tapasztalatcsere lehetőségeinek megteremtésében.

Határon túli testvérkapcsolatot ápolunk a sepsiszentgyörgyi Csipike Óvodával. Többszöri alkalommal kölcsönös látogatáson ismerkedünk egymás gyakorlati munkájával, kultúrájával. Nem csak szakmai, de emberi kapcsolatokat is ápolunk.

Szeretettel várjuk a gyermekeket, családokat óvodánkban!

A mindennapokból

015_hkszcspszv.jpg

A Vadvirág Óvoda az

bázis szögletes 2023 2026 2

Óvodánk:

boldogovodaiskola2023 oklevel 781

A Vadvirág ovi: ZÖLD ÓVODA

Óvodánk elnyerte a
Címmegtartó ZÖLD ÓVODA
címet, amelyet
visszavonásig

használhat.

zoldorok